Software koppelen?

Door gebruik te maken van een API kun je software pakketen met elkaar koppelen, dezelfde informatie op verschillende plekken, wel zo makkelijk

Efficiënt

Maak uw werk efficiënter door software te koppelen, dit bespaart onnodige invoer en frustaties.

API

Wij kunnen voor u een maatwerk API ontwikkelen om uw informatiesystemen te koppelen.

Alternative Text
Verbind uw Applicaties

Het koppelen van software


CRM en ERP aan elkaar koppelen of CRM en een financiële administatie, wij doen het allemaal graag voor u, onderstaand leggen we het uit

Wat is een API


Een API is een afkorting die staat voor Application Programming Interface. Een API maakt het mogelijk om andere systemen en software een ‘ingang’ tot het systeem te bieden. Met deze ingang kunnen verschillende systemen met elkaar communiceren en gegevens uitwisselen.

Hoe werkt het?

Als twee systemen met elkaar moeten communiceren, gebruikt het systeem een API om het andere systeem aan te spreken. Via de API worden dan de benodigde gegevens uitgewisseld. Een API is volledig flexibel te ontwikkelen. Dat betekent dat er praktisch geen limieten zitten aan hoe open je de deur wilt zetten. Een voorbeeld van een API is bijvoorbeeld de mogelijkheid om in Windows iets op het clipboard te plaatsen vanuit je eigen geschreven applicaties

Webservice

Als twee systemen via het internet het met elkaar moeten ‘spreken’, gebeurt dit vaak via een webservice. Webservices zijn API’s op afstand. Meestal kan deze API worden aangevraagd via een specifieke URL die dan een XML of JSON formaat terug geeft. Een voorbeeld van een webservice is json.buienradar.nl/. Via de link vind je een JSON beschrijving van het weer in Nederland. Je kunt op basis hiervan dus een applicatie ontwikkelen die het weer uitleest via deze API en het grafisch weergeeft in je eigen applicatie.

Soorten API's

Standaarden in webservices zijn er in alle soorten en maten, maar tegenwoordig zijn de meest gebruikte soorten, SOAP en REST koppelingen .

SOAP API

SOAP is een koppeling, waarin je strak vastlegt hoe je koppeling eruit ziet. Dat geeft structuur en controle. Nadeel hiervan is dat de koppeling zwaarder is dan REST koppeling. Je stelt een soort contract op over hoe de koppeling gebruikt moet worden. Als je een SOAP koppeling wilt uitlezen dan kan dat technisch gezien best een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er wel veel goede hulptools.

REST API

Een REST koppeling is een stuk lichter, omdat je daar geen "contract" voor gebruikt. Nadeel van een REST koppeling is dat sommige complexe koppelingen daardoor ingewikkelder zijn om te ontwikkelen dan bij SOAP. Er is immers minder structuur.

Wilt u ook uw systemen koppelen? Neem direct contact met ons op

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Business Support Veenendaal B.V.

Ravelijn 26a
3905NV, Veenendaal

T: 0318 - 565100

E: info@bsv.nl

Volg ons: